Kaartlezer FAQ

Kaartlezers

Mijn lezer blijft foutmeldingen geven, ook al heb ik de nieuwste driver geïnstalleerd.

Oplossing:

Na het downloaden van de driver op de HID website moet u de gedownloade set-up uitvoeren. Dit zal de driver openen, maar niet automatisch een verbinding maken tussen de driver en uw hardware. Ga naar de Device manager en update hier de driver manueel. Meer uitleg in de volgende afbeeldingen: stap 1stap 2stap 3stap 4.

Mijn lezer leest nieuwe eID kaarten en SIS-kaarten, maar ondervindt problemen met oudere kaartversies.

Oplossing:

Download hier de nieuwste driver.

Mijn Windows7 64bit leest verschillende eID kaarten, maar geeft plots foutmeldingen.

Oplossing:

Download hier de nieuwste driver.

Ik kan geen smartcards uitlezen op mijn HP laptop.

Oplossing:

HP installeert een component op sommige laptops die niet meer toelaat om smartcards uit te lezen.

Het probleem zit hem in een component Active Client, wat verborgen is in het dialoogvenster 'Add / Remove Programs'. Om dit component te verwijderen:
- Open regedit
- Ga naar \\HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
- Zoek de sleutel van ActivClient (begint normaalgezien met AC1 ...)
- Deze sleutel heeft een waarde 'UninstallString'
- Plak deze waarde in het dialoogvenster "Run", druk op enter
- Start de pc opnieuw op.

Windows7 verwittigt me dat er hardware geïnstalleerd zal worden telkens een kaart in de kaartlezer geplaatst wordt.

Oplossing:

Dit kan vermeden worden door het uitschakelen van een dienst in het register.
Link

Mijn kaartlezer leest geen SIS-kaarten, maar wel eID kaarten (met medische software).

Oplossing:

Het kan zijn dat de driver van uw kaartlezer niet correct geïnstalleerd werd. Klik hier voor meer informatie over de installatie van kaartlezers of hoe u moet nazien of de driver correct geïnstalleerd werd of niet.

Na installatie van de middleware van de overheid kan mijn kaartlezer geen eID of SIS-kaarten meer lezen.

Oplossing:

U moet de eID Privacy Firewall van de overheid uitschakelen. Deze zorgt ervoor dat geen enkele software, behalve de middleware, de kaarten in de kaartlezer kan uitlezen.
Klik hier voor het uitschakelen van deze service.

Ik wil mijn kaartlezer installeren op MAC.

Oplossing:

Indien deze niet automatisch geïnstalleerd wordt, installeer dan de drivers van de HID site: link.

Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met de leverancier: link.